Tamara Vučić / - FOTO: SKRINšOT
11/01/2023 u 18:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tamara Vučić: Moj Aleksandar radi čak i 1. januara, to nikom ne bih poželjela

Supruga Aleksandra Vučića kaže da politikom nikad ne bi mogla da se bavi

Prva dama Srbije Tamara Vučić u javnosti se pojavljuje rijetko, uglavnom na humanitarnim događajima, a pored odmjerenosti pažnju skreće i besprekornim stilom.

Supruga Aleksandra Vučića je o svom privatnom životu govorila za praznično izdanje "Blica", navodeći da politikom nikad ne bi mogla da se bavi.

- Uvijek volim da o profesionalnim uspjesima sude i govore drugi. U mom svijetu oni se mjere ličnim dobrim odnosima i mogućnostima da se neke stvari pokrenu i promijene i pogledom punim zadovoljstva i radosti na licima onih koji su u vama prepoznali empatiju i emociju koja pokreće. Diplomatija se, rekla bih, umnogome razlikuje od politike. Da biste se bavili diplomatijom, morate da poznajete političke prilike i kretanja, ali ih posmatrate kroz drugačiju prizmu - kazala je ona. 

image
- FOTO: VIKIPEDIA

Istakla je da nikad ne radim ono što ne voli ili u šta ne vjeruje.

- U svom životu sam se bavila glumom, novinarstvom, poznajem mnogo ljudi iz tog svijeta koje poštujem i sa kojima se družim. Volim da im pružim podršku kada god sam u prilici. Svakako da trpi, bilo bi besmisleno da tvrdim drugačije. Kada mi ljudi, kao kroz šalu, kažu kako bi uradili to i to kada bi bili na mjestu predsjednika, iskreno im kažem da ne bi poželjeli da su na njegovom mestu. Mnogo je žrtvovanja i mnogo odricanja. Daću vam primjer, možda banalan, ali to je život: 1. januar je dan za odmor, zar ne? Za mene da, svakako, za porodicu, djecu, da. Za Aleksandra? Ne - otkrila je Tamara. 

image

Tamara i Aleksandar Vučić

- FOTO: FONET

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije radi već 13 godina.

- Moram da kažem da i danas osjećam isti ponos koji sam osjetila i prvi put kada sam zakoračila preko praga Ministarstva, jer mi se pružila prilika da radim za svoju zemlju u jednoj važnoj instituciji. I dok sam, prije toga, radila u privatnoj firmi, moja jedina želja je bila da imperativ uvijek bude obim posla, a ne vrijeme koje će neko provesti sjedeći u kancelariji. Zato sam zahvalna što mi posao pruža dinamiku koja mi je uvijek neophodna. Svakako da moj radni dan prelazi granice formalnog radnog vremena, nerijetko i okvire službenika Ministarstva, ali je to dio moje želje da svoju ulogu u društvu, ulogu koja mi je povjerena sticajem životnih okolnosti, upotrijebim za opšte dobro. Na kraju, to je ono što se računa - zaključila je prva dama Srbije. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 20:49