Tom Morelo / -JUTJUB
17/08/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tom Morelo priredio mini koncert za holivudske štrajkače

Gitarista, koji je sebe opisao kao "ponosnog sindikalnog čovjeka", aplaudirao je glumcima i piscima što su "pokrenuli svoju moć i pokazali šta znači solidarnost"

Gitarista grupe Rage Against The Machine Tom Morelo odsvirao je koncert iznenađenja štrajkačima ispred Paramount studija u Holivudu.

SAG-AFTRA, najveći sindikat u Holivudu, koji predstavlja 160.000 glumaca i izvođača, i Savez američkih pisaca (WGA) trenutno su u štrajku jer traže povećanje osnovne plate i reziduala u doba striminga.

Govoreći prije nastupa, Morelo je rekao za NME da želi da stane rame uz rame sa glumcima i piscima: -Oni prave istoriju ovde na trotoaru ispred studija Paramount, a ja sam ovdje da ih podržim i izrazim svoju solidarnost.

Gitarista, koji je sebe opisao kao "ponosnog sindikalnog čovjeka", aplaudirao je glumcima i piscima što su "pokrenuli svoju moć i pokazali šta znači solidarnost".

On je dodao da su štrajkovi koji su u toku u industriji zabave dio šireg pokreta organizovane radne snage širom zemlje koji su neki nazvali "vruće radno ljeto".

– U Sjedinjenim Državama trenutno imamo najveći talas štrajkova i organizovanja u poslednjih 40 godina. U gradu trenutno imamo i hotelske radnike [u štrajku], tako da su redovi za proteste vrući – rekao je Morelo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
TOM MORELOŠTRAJK
05. oktobar 2024 12:27