Одговорни и озбиљни / -SRDJAN BOLJEVIC
15/05/2022 u 11:00 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ученици ОШ „Радојица Перовић“ прославили полуматуру: Није срећа бити успјешан, већ је успјех бити срећан

Задовољство и радост ми је да вас поздравим сад кад сте већ савладали све лекције дјетињства и кад крећете да кушате младалачке изазове поручила је директорица Снежана Дакић Томановић

Када славе полуматуранти ОШ „Радојица Перовић” на једном мјесту је толико младости и љепоте, да ниједна ријеч није довољно моћна да то опише.

image

Ноћ за памћење

-SRDJAN BOLJEVIC

– Задовољство и радост ми је да вас поздравим сад кад сте већ савладали све лекције дјетињства и кад крећете да кушате младалачке изазове. Ова година у школи је мени била прва. Срели смо се накратко, ја савладавајући почетничке кораке и ви, који сте већ били искусни основци, супериорно дијелећи савјете млађима.

image

Заблистали у пуном сјају

-SRDJAN BOLJEVIC

Нијесмо имали прилике да се пуно дружимо, нијесам пратила ваш школски живот, од првих сталних зубића до првих симпатија, али у току ове заједничке године, стекла сам утисак да сте углавном одговорни и озбиљни, каткад превише склони игри и лијени за учење. Али, ни вама није било лако, били сте двије године ускраћени за нормалне услове живота и рада, па са ове дистанце, сада када одлазите из школе, можемо да кажемо да вам је све опроштено.

image

Генерација за понос

-SRDJAN BOLJEVIC

Вјерујем да сте у овој школи стекли знања и вјештине, да су неки од вас открили таленте, али оно што је једнако важно за живот можда и најважније – стекли пријатељства која ћете његовати кроз живот – поручила је Снежана Дакић Томановић, директорица ОШ „Радојица Перовић“.

image

Љепота и шарм руку под руку

-SRDJAN BOLJEVIC

Она је обраћајући се полуматурантима истакла да је у овом сулудом времену када смо изложени нападима кича, лажних вриједности и антихероја, најтеже младима.

image

Јединствене у елеганцији

-SRDJAN BOLJEVIC

– Ваше учитељице, а касније наставници, трудили су се, вјерујем са успјехом, да вас заједно са вашим родитељима науче правим вриједностима и да вам дају смјернице за живот, јер „Није живот што и пољем прећи“. Желим да вам упутим оне библијске ријечи „Будите мудри као змије и безазлени као голубови“. Молим вас задржите дјетињу радост, без ње је тешко одраслом човјеку оживјети дан, а не живот. Радујте се сунцу, киши, прољећу, птици, пјесми, другу и будите храбри толико да не одустајете од својих снова никад.

image

Заједничка фотографија за нови почетак

-SRDJAN BOLJEVIC

Свако велико достигнуће започето је у сну, у машти. Маштајте, али будите довољно будни да вам не промакне шанса, радост, љубав. Не заборавите да сте потекли из ове школе и свратите нам, кад год пожелите, да са нама подијелите ваше успјехе и недоумице. Запамтите да није срећа бити успјешан, већ је успјех бити срећан – закључила је Дакић Томановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 02:00