Isak Šabanović / -PRIVATNA ARHIVA
21/07/2023 u 12:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Isak Šabanović prvi put na Montenegro beer festu

Radujem se rokenrol spektaklu na crnogorski način, to je epicentar ovog ljeta

Iako ga ne miri mjesto, ove vrele dane Isak Šabanović provodi u Beogradu. Nakon Beogradskog proleća, normalno stiglo je i beogradsko ljeto. Naš umjetnik mijenja mikrofone čas u studiju čas na nekoj bini, radi se, pjeva se, a pod "hladan tuš" ode na bazen "da izduši", čisto da iznenadi termometar u sebi.

- Ljeto je uglavnom radno, ali napraviću ja da bude i paradno. Ima dosta zakazanih nastupa, ali mora se napraviti prostora i za odmor. Posle naporne nedjelje od šest svirki podigne se radna temperatura, zafali vazduha, pa se napravi predah - kaže Isak.

A taj predah grabiće malo u Bosni, malo u Srbiji, pa Crnoj Gori gdje će listom nastupati.

- Večeras nastupam u Bijelom Polju, potom se radujem rokenrol spektaklu na crnogorski način, prvi put sam na Montenegro beer festu, a vi se spremite da sve pršti od rokenrola, jer ljudi, to je epicentar ovog ljeta  - poručuje Šabanović.

Kako je rekao, repertoar prilagođava publici, ali za sve što Isak otpjeva publika ne štedi dlanova.

Dok su ranije za nekog ko zna da pjeva govorili "telefonski imenik" da otpjeva taj postaje hit, kod Isaka je imenik zamijenio "meni". Pjesme koje mu leže pjeva za svoju dušu, dok ostale pjesme bira da ugodi ljudima ispred sebe.

- Uglavnom gledamo kakva je publika. Svi znamo što znači Montenegro beer fest za domaći rokenrol, tako da će tamo sve da puca od energije. Na drugim festivalima se ubaci i malo zabavne muzike - kaže Šabanović.

Njegov glas je toliko prodoran da kažu "nadjačao bi trube u Guči" gdje kaže Isak nije još nastupio, a kad će ne znamo.

Pod klimom u temperaturnom klinču Isak ipak priprema nešto novo.

- Sprema se nova pjesma i spot, a snimiću i spot za pjesmu sa Beogradskog proleća "Svakoj sma po nešto dao"  - otkriva Isak.

Do tada muzika i samo muzika. Veliki koncert na trgu u Petnjici 30, a onda via Amerika, i turneja od mjesec dana.

- Malo domaćeg roka ćemo prenijeti u obećanu zemlju i začniti im jesen - naglašava pjevač.

On ne sluša muziku sezonski, sluša je svakodnevno i srcem, nebitno je li ljeto ili zima, muzika mu paše  kao udah, bez nje ne može.

- Ipak, ljeti prijaju neki deep house mixevi, jer oni bukvalno podsjećaju na more. A more je u Crnoj Gori i blizu je Cetinje, Montenegro beer fest... - zaključuje Isak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:16