05/12/2023 u 13:31 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Lena Kovačević za portal Dan najavila duet sa mladom muzičkom zvijezdom

Vreme je izuzetno i napeto i neizvesno, tako da nam u 2024. želim mira i zdravlja, da sačuvamo sebe fizički i duhovno

Kantautorka Lena Kovačević za portal Dan govorila je uoči koncerata u KIC-u "Budu Tomović" u Podgorici i u Nikšiću.

 

 

O Crnoj Gori

 

- Beskrajno volim Crnu Goru zaista, od prvog dana kad sam se vratila iz Holandije, kako sam gradila neku priču o Srbiji u regionu, vi ste mi druga kuća. Najviše volim pozorišne sale i kulturne centre jer je to prilika da se družimo s publikom na jedan vrlo specifičan način. Leti je lepo i družili smo se uglavnom u Crnoj Gori leti.

 

Kako opisuje svoju muziku?

 

- Mislim da je to fuzija, možda art pop. Ne onaj pop koji kažemo da je najkomercijalniji u našoj zemlji, nije klasičan pop. Ima tu i primesa Balkana, čini mi se da kada bi neko prvi put čuo da bi čuo i malo to kako da kažem mesta odakle ja dolazim.

 

Obrade čuvenih autora (osvrt na album "Džezeri", omaž Bajagi)

 

- To su evergrin pesme i za mene je bio izazov da pesme koje volim izokrenem i da im uradim nešto drugo. Ne kažem ja da je to uvek na korist ni mojoj, ni pesme, stvar je u tome što je raditi obrade uvek rizik, to budi neko uzbuđenje i ljudi fantastično reaguju na obrade zato što su u pitanju originalni aranžmani.

 

Predstojeći duet sa mladom muzičarkom, koncert u Njemačkoj

 

- Mnogo volim duete i krivo mi je što ih nisam radila i više i  čini da ću to da ispravim. Sredinom decembra izlazi divna pesma sa jednom mladom muzičarkom koja se meni jako dopala i opet je Darko radio muziku. Čini mi se da je to pesma koja podseća na prave ženske duete kakve smo nekada voleli. Pripremamo puno nove muzike, radujem se projektima, koncertima u inostranstvu već od februara, u Nemačkoj, s divnim simfonijskim orkestrom.

 

Želje i planovi za 2024. godinu

 

- I sebi, i čitaocima, i gledaocima, i slušaocima pre svega želim da budemo zdravi, da se sačuvamo i fizički i duhovno i duhovno, da sve komponente koje nas čine dobrima po sebe i našu okolinu sačuvamo. Vreme je izuzetno i napeto, i neizvesno, i imam utisak da sa svim tim stvarima koje se dešavaju u svetu, naravno, da se menjaju i naši životi, i naš pogled na planetu na kojoj živimo, eto, tako da nam želim mira u 2024. i zdravlja.

 

 

Koncert u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena - DEUS 2023” održan je sinoć na velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”. Lenin sastav čine vrsni muzičari sa kojima nastupa od 2009. godine u Srbiji i inostranstvu. Ono što izdvaja ovu grupu muzičara jeste zajednička strast prema kolažu pop i džez zvuka, kao i tradicionalnih pjesama Balkana.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 21:47