Маја Луис / СКРИНШОТ/ЈУТЈУБ
27/10/2021 u 21:52 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Маја Лоуис о новом албуму: Пјесме ми дају снагу

Београдска умјетница Маjа Лоуис обjавила jе други студиjски албум „Крила”, а истовремено jе представила и видео спот за пјесму „Крила”, у издању дискографске куће „Lampshade Media”

Београдска умјетница Маjа Лоуис обjавила jе други студиjски албум „Крила”, а истовремено jе представила и видео спот за пјесму „Крила”, у издању дискографске куће „Lampshade Media”.

Новим материjалом Маја наставља да гради аутентичност, коjа jе добро поткована музичким легитимитетом породице Лоуис, коjу чини рођени брат Марко, као и покоjни отац Љубиша Стоjановић Лоуис.

Ново поглавље у музичком стваралаштву и храбар искорак Маjа jе наjавила већ првим синглом "Маjо пробуди се" током пандемиjе, краjем 2020. године, комбиновањем своjе музичке свестраности (р'н'б, хип хоп, функ) и жеље да пише истовремено о своjоj унутрашњоj снази и рањивости.

Пjевачица, писац текстова, композиторка Маjа Лоуис jе увиjек веома искрена у своjим пjесмама, уз повремени врисак како би се чула, кроз рефлексиjу снажних емоциjа - понекад jош увиjек повриjеђена, или скроз ослобођена.

- Могу да кажем да сам срећна особа. Имам падове и успоне као и свако, али сам изгубила страх од ријечи. Све што желим да кажем, jа напишем - и ослободим се на таj начин. Све моjе пjесме су дио мене, моjа искуства и емоциjе. Даjу ми снагу и подсјете ме шта сам све пребродила. Надам се да ће се у њима и други пронаћи и да ће им оне давати вјетар у леђа као и мени - каже Маjа.

Као умjетница увиjек спремна да експериментише, Маjа jе за албум припремила мjешавину жанрова - р'н'б, фанк и соул уз примjесе хип хопа.

Албум отвара истоимена пjесма „Крила” коjа показуjе Маjине способности да пренесе искрене емоциjе уз лирску комплексност.

Самопоуздање и позитивна осjећања осликаваjу заразан ритам и распjеваност у пjесмама „Журка” и „Знаj да си успела”. Нумера „Где несташе оне песме старе” обрада jе пjесме коjу jе изводио чувени Лоуис, коjа jе веома драга Маjи и њеном брату Марку, и jедва jе чекала да jе изведу заjедно, jер их везуjе за оца, како jе обjаснила Маjа. Суштину љубави, наклоност и слабости рефлектуjу пjесме „Кафена кашика” и „Све ће бити ОК”.

Кроз албум, Маjа води причу са неочекиваним заокретима, али истовремено задржаваjући jак осjећаj повезаности гдjе свака пjесма елегантно тече у следећу, као сериjа са неколико епизода и поглавља.

Текст пjесама потписуjе Маjа, музику и аранжман радили су Маjа и брат Марко, продукциjу и микс потписуjе Марко Лоуис.

На албуму свираjу Александар Драгутиновић Шекспир (бас гитара), Никола Jездић Пиндо (гитаре) и Горан Савић Чаки (бубањ), док фотографиjу и режиjу спота "Крила" потписуjе Драган Jереминов.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 08:28