Savić / -FOTO: PRINTSKRIN/PRVA
16/01/2023 u 09:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Viktor Savić: Odrastao sam na rečenici "Drži se Boga i Rusije"

Biti rusofil za mene je u današnjem vremenu normalno, kazao je glumac

Glumac Viktor Savić, miljenik mlađe generacije govorio je za Sputnjik o svjetskoj politici i jakim patriotskim porukama koje šalje u javnost, a pitali su ga i koliko je hrabrosti potrebno u današnjem vremenu da se neko deklariše kao rusofil.

- Ne doživljavam to kao hrabrost nego kao nešto što je apsolutno normalno. Vaspitavan sam na toj istočnijoj kulturi na čelu sa Rusijom i sa onom rečenicom: 'Drž' se Boga i Rusije'. Tako sam odrastao - kazao je on.

Savić ne smatra da je to neka hrabrost.

- Možda u ovom trenutku je više kao ludost kada se svi nešto suzdržavaju oko takvih stavova. Ali istina je nešto što mora da se propovijeda - kaže glumac u razgovoru za Sputnjik.

Na pitanje, da li se trenutno veće drame igraju u pozorištima ili na svjetskoj političkoj sceni, Savić nedvosmisleno odgovara:

- Definitivno već godinama na svjetskoj političkoj sceni. I to ne samo drame nego i komedije – počnimo sa predsjednikom, neko bi rekao najmoćnije zemlje na svijetu, ja ću da kažem druge najmoćnije zemlje na svijetu, Amerike. To je jedna potpuna farsa. Kada takvi ljudi vode ovaj svijet i kada vode svjetsku politiku, mi sada treba da budemo ozbiljni? Glupo je potpuno - zaključio je Savić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 06:48