Blokirana magistrala ka Cetinju / - FOTO: ANDRIJANA DABANOVIĆ
22/09/2024 u 09:40 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Žitelji Lješanske nahije proteste nastavljaju 13. oktobra

Stanovnici Lješanske nahije jutros su na sat vremena blokirali magistralni put ka Cetinju u znak protesta što nemaju vodu.

Ovo je treći protest mještana koji ističu da im se niko od nadležnih nije obratio i ponudio rješenje za njihov problem. Oni traže da se nastavi izgradnja vodovoda od raskrsnice Stanisaljića do Kažića glavice. Jedan od mještana Dejan Popović kazao je da će od 13. oktobra intenzivirati proteste.  

– Prethodna gradska uprava počela je da gradi vodovod 2021. godine i to je urađeno na osnovu 300 potpisa peticije. Ostavljeno je novoj gradskoj upravi 120.000 eura u budžetu za nastavak radova, ali oni nijesu nastavljeni. Ovim protestom tražimo samo da se radovi nastave. Raznih obećanja imamo. Ovo nije partijski skup, ali ćemo proteste nastaviti. Nećemo na dan izbora jer bi bilo  nekorektno, ali od 13. oktobra protesti će biti nastavljeni sve dok ne počnu radovi - rekao je Popović. 

Popović ističe da je direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić predstavnicima mjesne zajednice rekao da je 120.000 eura u budžetu, te da nedostaje samo licenca sekretarijata. 

– Licenca je u junu prošle godine produžena, a u septembru iz njima znanih razloga je ukinuta. U aprilu smo imali mišljenje tadašnjeg ministra Janka Odovića da nema smetnji za nastavak radova. Mi smo na neformalnom sastanku tražili da nam oni do 1. septembra dostave bilo kakav dopis, pa čak i da će radovi početi 2028. godine, ali to nijesmo dobili. Ovo je jedini način da dođemo do rješenja. Na sastanku u Vodovodu sam predložio direktoru da naprave projekat sekundarne mreže po svim selima, otvore poseban žiro-račun i da mi mještani participiramo kako bi što brže riješili problem. Svake nedjelje će nakon 13. oktobra biti protesti ili ovdje ili ispred zgrade Vodovoda i Glavnog grada - rekao je Popović. 

Mještanin sela Parci Saša Đurišić kaže da im je svaki posao na selu uzaludan jer vode nemaju. 

– Nije nama direktor Vodovoda kriv što nema vode i što nema kiše, bistijerni... Naš život zavisi od vremenskih uslova. Sve što uradimo na kraju bude da smo uzalud radili. Od 2021. godine kada su stali radovi bila su stalno obećanja. Neko je ovo trebao puno ranije da pokrene. Ovo je područje odlično za vinogradarstvo, stočarstvo uopšte poljoprivredu, ali samo mali broj ljudi time može da se bavi - rekao je Đurišić.    

Blokirana magistrala ka Cetinju: Žitelji Lješanske nahije traže vodu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 13:55