/ Foto: LAZAR RUZIC
25/05/2023 u 12:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cetinje priprema program besplatnog vrtića za sve

Ovaj program, kako je saopšteno, ima za cilj da snažno utiče na demografsku obnovu, kako Cetinja, tako i cijele Crne Gore

Prijestonica Cetinje radi na pripremi programa „Vrtić za sve“, koji ima za cilj da svi cetinjski mališani imaju besplatan vrtić, čime će naš grad postati istinski prijatelj djece u kojem će svako dijete biti jednako bitno, a njihovo pravo na jednako obrazovanje naš prioritet.

Ovaj program, kako je saopšteno, ima za cilj da snažno utiče na demografsku obnovu, kako Cetinja, tako i cijele Crne Gore, budući da su ulažući u svako dijete i svaku mladu porodicu ulažemo u bolju perspektivu i budućnost Prijestonice i cijelog našeg društva.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković kazao je da mu je posebno zadovoljstvo da najavi ovaj program, te da će njime Cetinje postati prvi grad u Crnoj Gori koji je djeci obezbijedio pravo na besplatan vrtić.

- Naredne nedjelje pokrenućemo Javnu raspravu povodom izmjene Odluke o oblicima socijalne i dječije zaštite koja će sadržati program Vrtić za sve. Vjerujem da će svi odbornici u lokalnom parlamentu dati snažnu podršku ovom programu i time stvoriti uslove da u toku naredne godine Cetinje bude prvi grad u Crnoj Gori sa besplatnim vrtićem. Ovo je samo jedna od mjera koju u narednom periodu pripremamo, kako bi uticali na demografska kretanja i snažno stimulisali porast nataliteta na teritoriji našeg grada, poručio je gradonačelnik Đurašković.

U toku je izmjena Odluke o oblicima socijalne i dječije zaštite kojom će biti predviđen novi servis „Vrtić za sve“, a kojom se utvrđuju oblici socijalne i dječje zaštite čije ostvarivanje obezbjeđuje Prijestonica Cetinje, korisnici i obim ostvarivanja utvrđenih oblika zaštite, uslovi i postupak za njihovo ostvarivanje i druga pitanja iz ove oblasti u skladu sa zakonom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. maj 2023 12:30