Са протеста дрвопрерађивача / - Б.Је.
19/12/2021 u 11:52 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Дрвопрерађивачи настављају са протестима

Очекујемо да ће на овом протесту бити више дрвопрерађивача, запослених радника а биће довезено и више машина, поручено је из организационог одбора

Дрвопрерађивачи из читаве Црне Горе у понедјељак ће се опет окупити испред сједишта Управе за шуме, како би исказали незадовољство због нових правила за продају дрвета из државних шума. Како је саопштено из организационог одбора, протест ће почети у 13 часова и представља наставак протеста који се одржао у прошли уторак. 

- Очекујемо да ће на овом протесту бити више дрвопрерађивача, запослених радника а биће довезено и више машина - поручено је из поменутог одбора. 

На прошлом протесту било је присутно тридесет дрвопрерађивача из читаве Црне Горе. Поред окупљања испред сједишта Управе за шуме, блокирано је и више пљеваљског улица, које су биле закрчене тешком механизацијом. Дрвопрерађивачи су тражили да се више бодује, приликом продаје дрвета из државних шума опрема и производни капацитети, него што је то сада случај. Притом је затражено да се поништи јавни позив о продаји дрвета, расписан 9. децембра.

Директор Управе за шуме Срђан Пејовић је такве оптужбе одбацио, тврдећи да ће се новим правилима продаје дрвета из државних шума сузбити монопол једног броја привиливоганих дрвопрерађивачи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

19. maj 2024 08:20