Andrija Mandić obišao izložbu SUnčani grad u Nikšiću / - ŽELJKO ŠAPURIč
30/06/2024 u 15:06 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mandić: Nikšić će biti poželjno mjesto za život

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić zajedno sa Markom Kovačevićem, predsjednikom Opštine Nikšić i Mirom Vračarpm, predstavnikom rukovodstva EPCG na nikšićkopm Trgu slobode obišao je izliožbu konkursnih radova za idejni projekat „Sunčani grad“.

Marko Kovačević je rekao da je ideja „Sunčanog grada“ da prostor naselja Zverinjak, Trudbenik, pretvore u jedan novi i moderan stambeno – poslovni kompleks.

- To je ideja koju ćemo predstaviti ne samo Skupštini  Crne Gore već i Vladi i očekujemo punu podršku sa najvišeg državnog nivoa i u tom smislu današnja posjeta predsjednika Skupštine Crne Gore mnogo znači.  Ovo je zaista jedna nova budućnost u koju Nikšić korača ovih dana. Nadamo se da će vrlo brzo početi sa konkretnim radom - istakao je Kovačević.

On je podsjetio je i da je Opština  Nikšić već odavno u pregovorima sa Big Fashion kompanijom koja inače na prostoru kod Željezare treba da gradi moderan poslovni kompleks.

Andrija Mandić je pohvalio ideju Milutina Đukanovića, predsdjednika borda direktora EPCG za osnivanje preduzeća Solar gradnja, koje trnutno zapošljava oko 400 radnika. Tom priulikom predsjednik Skupštine CG je pohvalio ideju 3000+ i buduću 5000+

- To najbolje znaju naši građani koji na kućama imaju solarne panel, jer oni plaćaju struju Elektroprivredi već EPCG njima, zato što su proizvođači energije, proizvode dovoljno za sebe i još mogu nešto da odvoje za sistem. To su te dobre ideje, ali kruna tih ideja je upravo „Sunčani grad“. Kruna te ideje je da jedan državni, veliki projekat koji se zvao Željezara  Nikšić, koji je nedavno vraćen upravo zahvaljujući ljudima iz Nikšića u državno vlasništvo i plaćen 20 miliona, a sada procijenjen da vrijedi 55 miliona. Nije dovoljno uzeti samo 55 miliona nego treba uraditi nešto kao što je ideja „Sunčanog grada". Mi imamo priliku da riješimo stambena pitanja ne samo za sve zaposlene u državnoj administraciji, Opštini, EPCG, zdravstvu, nego i za one ljude koje ćemo da zaposlimo kroz ove projekte. Nikšić je najviše uradio po pitanju zapošljavanja. Sa ovom idejom Nikšić će da postane jedan od onih regionalnih centara gdje će ljudi koji ne samo koji su rođeni u Nikšiću, već i drugi željeti da žive u ovom gradu. Nova radna mjesta, veće plate, penzije, to je ono što treba da obezbijedimo građanima Nikšića i Crne Gore  - rekao je Mandić.

Izložba i uručenje nagrada za “Sunčani grad” 27. juna u Nikšiću

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 15:06