ЈАКОВ МИЛАТОВИЋ / - фото: ЈАКОВ МИЛАТОВИЋ
12/01/2022 u 14:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Милатовић: Валоризуjемо црногорски економски и инвестициони потенциjал

Jедна од важниjих одлука коjа jе утицала на запажену промоциjу наше земље jе и учешће на Еxпо 2020 Дубаи

Црна Гора jе прошле године забиљежила значаjан економски раст, стабилност jавних финансиjа и броjне промjене коjе ствараjу бољи инвестициони амбиjент, саопштио jе министар економског развоjа Jаков Милатовић и додао да jе то нешто што може привући нове инвеститоре.

- Наше представљање на Еxпо 2020 додатна jе шанса да скренемо пажњу на потенциjале коjе имамо - рекао jе Милатовић.

Он jе, како jе саопштено из Министарства, у уторак разговарао са амбасадорком Уjедињених Арапских Емирата (УАЕ), Набилом Абделазиз Нассер Саеед Алсхамси, о односу двиjе земље и учешћу Црне Горе на свjетскоj изложби Еxпо 2020 Дубаи, коjа jе почела у октобру прошле године.

Током траjања Еxпо 2020 Дубаи свака земља jе у прилици да обиљежи своj национални дан, а Национални дан Црне Горе биће уприличен 6. фебруара.

То представља шансу за унапређење дипломатских веза између Црне Горе и УАЕ као земље домаћина.

- Jедна од важниjих одлука коjа jе утицала на запажену промоциjу наше земље jе и учешће на Еxпо 2020 Дубаи гдjе са 191 земљом учесницом учествуjемо у стварању будућности. Драго ми jе да Министарство координира учешћем, посебно због прилика коjе смо на оваj начин створили. Захваљуjући преданости, знању и идеjама, успjели смо да дух Црне Горе представимо у граду будућности какав jе Дубаи и то на начин коjи нам приличи - додао jе Милатовић.

Он jе навео да Павиљон Црне Горе и тим младих и талентованих људи коjи су дио тог проjекта, промовишу државу, њене природне љепоте и туристичке и инвестиционе потенциjале на наjбољи могући начин.

- Осим тога, ствараjу се броjне инвестиционе прилике и оснажуjу дипломатске везе. Свеукупно, валоризуjемо црногорски економски и инвестициони потенциjал, чуваjући национално природно благо - поручио jе Милатовић.

Он jе оциjенио да су УАЕ приjатељска земља са коjом ће се изградити jош jаче економске и дипломатске везе.

УАЕ су препознати као земља из коjе долази велики броj инвеститора, а неки од њих имаjу успjешне проjекте реализоване у Црноj Гори.

Алсхамси jе казала да jе задовољна учешћем Црне Горе на Еxпо 2020 и начином на коjи се земља представила у Дубаиjу.

- Национални дан Црне Горе на овоj изложби изузетна jе прилика да говоримо о потенциjалима и новоj фази развоjа у коjоj се Црна Гора налази. Велико ми jе задовољство што ћу бити у прилици да будем са вама на оваj важан дан током коjег ћемо заjедно славити све оно што Црна Гора jесте - додала jе Алсхамси.

Алсхами jе закључила да ће двиjе земље стварати нове развоjне шансе, посебно имаjући у виду потенциjале Црне Горе и визиjу коjе УАЕ имаjу када jе у питању стварање одрживе будућности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:54