/ - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
28/08/2023 u 11:03 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mještani Župe počeli sa blokadom puta

Traže sastanak sa gradonačelnikom Nikšića

Mještani Župe jutros su započeli sa najavljivanom blokadom puta Nikšić-Župa zbog, kako navode, izostalog odgovora Opštine Nikšić na njihove zahtijeve da održe sastanak sa gradonačelnikom  Markom Kovačevićem na kojem bi razgovarali o realizaciji projekata koje čekaju od početka godone.

Predsjednik Savjeta MZ Župa Dragoljub Radulović istakao je da će blokada trajati dok se Kovačević ili predsjednik Skupštine Opštine Nemanja Vuković ne oglase.

image
- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

- Od februara pokušavamo da napravimo konekciju sa Kovačevićem kako bi govorili o realizaciji onoga što je lično obećao  ali nailazimo na ignorisanje. Samo njegovo nepojavljivanje na posljednja dva sastanka kao ni Vukovića govore kakav je njihov odnos prema Župi. Pozivamo ih da sjednu sa mještanima Župe i razgovaramo o nastavku rekonstrukcijd glavne saobraćajnice i asfaltiranju 5 km puteva koja su obećana. Ovd godine nijedan euro nijd uložen u projekte na planu infrastrukture i vodosnabdijevanja a milioni se odavde iznose. Trebalo je i da se povuku sredstva iz kapitalnog budžeta u vrijdnosti od 200 000 eura, ove godine na računu za realizaciju projekata imamo 178 000 eura a i daljd nijedan euro nijd iskorišćen - kazao je Radulović.

On je dodao da će istrajati u svojim zahtjevima, da će blokada biti danonoćna kao i da će biti stopiran odvoz rude boksita zbog čega očekuju i reakciju radnika. 

Radulović je kazao da će na poziv za sastanak predsjednka ili podpredsjednka Opštine Nikšić prekinuti blokadu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 19:23