/ - SAJBER NAPADI ODLOžILI JAVNE NABAVKE I VRIJEDNE PROJEKTE
22/09/2022 u 11:41 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opština Bar: Sajber napadi odložili javne nabavke i vrijedne projekte

Prema istim navodima, nefunkcionisanje ovog sistema onemogućilo je objavljivanje tendera, otvaranje i vrednovanje pristiglih ponuda, “te prema tome i potpuno zaustavilo mogućnost početka relizacije mnogih vrijednih projekata”

Opština Bar obavještava građane, izvođače i zainteresovanu javnost da je zbog prekida rada elektronskog sistema javnih nabavki usljed sajber napada koji traju od 26. avgusta, odloženo sprovođenje postupaka javnih nabavki na sajtu Ministarstva finansija, saopšteno je iz lokalne uprave.

Prema istim navodima, nefunkcionisanje ovog sistema onemogućilo je objavljivanje tendera, otvaranje i vrednovanje pristiglih ponuda, “te prema tome i potpuno zaustavilo mogućnost početka relizacije mnogih vrijednih projekata”.

- Postupci koji su zaustavljeni odnose se dominantno na izgradnju komunalne infrastrukture ukupne vrijednosti 1,11 miliona eura koje Opština Bar investira sopstvenim sredstvima.

Izražavamo nadu da će sistem biti u najkraćem roku uspostavljen i funkcionalan kako bi lokalna uprava, ali i sve zainteresovane strane, mogle da nastave procedure i da bi u što skorijem roku Opština mogla početi planirane investicije u najboljem interesu unapređenja kvaliteta života građana - poručuju iz Opštine Bar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:24