Сеад Арабеловић / -приватна архива
07/04/2022 u 06:55 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пејовић: Нелегалне депоније један од највећих проблема, немамо могућност да санкционишемо почионице

Свакодневно смо свједоци појављивања дивљих депонија" насталих од баштенског отпада, највише од орезивања воћа, казао је извршни директор ДОО "Комуналне дјелатности" Бар Стево Пејовић

Нелегалне депоније су један од највећих еколошких проблема у општини. Има их и у градским и у приградским насељима, ничу на планинским путевима, поред мора и језера... Иако постоји регионална депонија "Можура", а одвоз отпада је редован, несавјесни грађани се, због незнања и незаинтересованости за околину, и даље одлучују да, најчешће ноћу, истоваре велике количине смећа на мјестима која нису за то предвиђена.

Из ДОО "Комуналне дјелатности" кажу да улажу максималне напоре како би град био чист. Извршни директор, Стево Пејовић, истиче да се свакодневним ангажовањем радника град чисти, празне се контејнери, уклања се кабасти отпад...

-Свакодневно смо свједоци појављивања "дивљих депонија" насталих од баштенског отпада, највише од орезивања воћа. Радимо оно што ми можемо да урадимо - брзе интервенције на уклањању отпада. Ми немамо никаквих законских могућности да санкционишемо починиоце, па се из тог разлога налазимо у најгорој ситуацији. Услед непознавања ове чињенице, често смо мета разних критика, по нашем мишљењу неоправданих. Неки грађани своје понашање желе да оправдају критиком наших радника - каже Пејовић.

Проблем дивљих депонија је посебно изражен на подручју МЗ Мркојевићи. Предсједник МЗ, Сенад Арабеловић, истиче да је до скоро највећа депонија у Дубрави санирана, а да се спорадично одложе кесе с комуналним отпадом, које Комунално предузеће релативно редовно почисти.

-Депонија на самој граници општине према Улцињу, послије хотела "Видиковац", а прије тунела, која је пред прошлу туристичку сезону била очишћена, поново је активирана, и то значајније него прије. На Гораници, раскрсници путева од Карастановића према Горани, поново се нелегално одлажу грађевински материјал и отпадне гуме. Од раскрснице (стари "Агроекспорт") према Куњама још увијек постоји мини- депонија - казао је Арабеловић.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:43