Вирпазар / - фото: Д.С.
17/10/2021 u 08:24 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Продужена туристичка сезона на Скадарском језеру и Вирпазару

Након успјешно завршеног шпица туристичке сезоне на ривијери туристи и даље посјећују Вирпазар, иако је љетња сезона званично завршена, а постоје најаве чак и нових долазака

На подручју барске ривијере, према званичним подацима Туристичке организације, одмара 2.496 гостију, што је 1,75 пута више него лани. Страних туриста је 2.480, или 1,76 пута више него прошле године.

Након успјешно завршеног шпица туристичке сезоне на ривијери туристи и даље посјећују Вирпазар, иако је љетња сезона званично завршена, а постоје најаве чак и нових долазака. Скадарско језеро је због лијепог времена солидно посјећено и ових дана октобра. Туристички посленици истичу да нису очекивали толику посјећеност у постсезони, посебно због проблема са корона вирусом. Ипак, наглашавају да ће морати сачекати још пар година да се врати рекордна 2019. година.

За Национални парк је сезона била солидна, са прометом од 50 одсто мање у односу на 2019. годину, а 80 одсто у односу на 2018. годину. Мјесеци предсезоне су били нешто слабији, али су јул, август и септембар покрили ту „рупу”.

Међутим, мишљења су да до следеће сезоне треба радити на побољшању понуде, прије свега на одржавању пјешачких стаза, које представљају додатну понуду и разлог да туристи што више продуже боравак у самом Вирпазару и црмничким селима.

Према ријечима предсједника МЗ Тома Укшановића, што се тиче негативних примједби туриста у току љетње сезоне, највише их је било на гужве, недостатак паркинга и смеће.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 02:28