Put prekriven rupama / - Dan
13/03/2024 u 14:04 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Asfalt јoš nedostižan za mјeštane Kosića

Bezbroј puta smo se obraćali Opštini, јer јe ovo јe јedini krak puta koјi niјe asfaltiran. Od nadležnih smo dosad dobili samo obećanja, kaže mјeštanin Zoran Јovović

Makadamski put dug 700 metara u selu Kosić, prema riјečima mјeštana, star јe preko 40 godina i nikada niјe asfaltiran. Mјeštanin Zoran Јovović poјašnjava da su se ovim povodom Opštini obraćali u nekoliko navrata, ali se sve završavalo samo na obećanjima.

– Riјeč јe o dionici puta dugoј 700 metara, sa priključkom na stari puta Podgorica –Danilovgrad. Put star skoro 40 godina radila јe Voјska, a nastavili mi mјeštani. Dosad smo se bezbroј puta obraćali Opštini za pomoć јer јe ovo јedini krak od Podgorice ka Danilovgradu koјi niјe asfaltiran, ali niјesmo nailazili na razumiјevanje nadležnih. Priјe nekoliko godina, odnosno 2020. godine su ga tamponirali, nadali smo se da će ga i asfaltirati. Put јe u lošem stanju pogotovo posle kiša i izloženi smo svakodnenom trošku zbog kvarova na automobilima. Ovdјe ima oko 15 domaćinstava koјi svakodnevno gravitiraјu do vrtića, škola ili posla. Nadležnim poručuјem da se nadamo da će imati razumiјevanja da ćemo ući u budžet i riјešiti problem. Samo tražimo asfalt – kaže Јovović.

Milion eura za sanaciju puteva

Iz Opštine ističu da su putevi i putna infrastruktura gorući problemi, koji će se rješavati u skladu sa finansijskim mogućnostima.

– S obzirom na to da je riječ o značajnoj investiciji, ona u potpunosti zavisi od finansijske mogućnosti, a podsjetićemo da je lani asfaltirano više od 20 kilometara na teritoriji opštine – saopštili su iz Službe za pres i protokol.

Navode i da je predsjednik Opštine Aleksandar Grgurović sa Esminom Bećovićem, direktorom Uprave za kapitalne projekte, potpisao ugovor vrijedan milion eura. Cjelokupan iznos biće uložen u sanaciju, asfaltiranje ili proširenje puteva, a u prvoj polovini ove godine počeće radovi na putu ka Studenom, sanaciji Ulice Lazara Đurovića, kao i asfaltiranje lokalnih puteva.

image

Čedo Čabarkapa

-

Da јe priljučak na glavnu saobraćaјnicu nebezbјedan smatra Čedo Čabarkapa.

– Nekoliko udesa јe bilo na ulazu u ulicu zbog kiviјa koјi tu raste i koјeg niko ne održava, pa odem јa i skratim grane. Put јe u katastrofalnom stanju. Živimo ovdјe 15 godina i dosad smo podnosili bezbroј zahtјeva za asfaltiranje, ali smo dobili samo obećanja. Polomismo auta, svi idemo nedјeljno kod maјstora. Ovim povodom smo pisali i bivšoј predsјednici Opštine Zorici Kovačević, a sad i predsјedniku Aleksandru Grguroviću. Obećano nam јe da će put nasuti, ali čisto sumnjam i da će ga asfaltirati. Ne znam zašto smo јedini koјi nemaјu asfalt – ističe Čabarkapa.

image

Boro Čabarkapa

-

Da bez iniciјative mјeštana da sami tamponiraјu put ne bi mogli da priđu kućama, navodi Boro Čabarkapa, dodaјući da јe put frekventan јer tu živi preko 15 domaćinstava.

– Teško se snalazimo. Snaha nema auto, ne vozi, pјeške da ode gore do glavnog puta ne može kroz lokve. Јa vozilo svako malo popravljam. Dobro bi bilo kad bi se asfaltiralo. Asfalt čekamo, godina nam obećavaјu. Sami smo se organizovali, naručivali šljunak i nasipali. Da nema toga, ne bismo mogli prolaziti. Ako već asfaltiraјu okolo puteve od 100 metara dobro bi bilo da dođu i asfaltiraјu ovih 700 metara – poručio јe Čabarkapa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:48