Učesnici projekta / - ŽELJKO ŠAPURIć
12/08/2024 u 18:29 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Završen projekat „Očuvanje muzičke kulturne baštine – etno pjesma mladih Nikšića 2024“: Pobjednici Radovan Suknović i Gordana Todorović

U organizaciji NVO „Scena“ danas su u velikoj sali SO Nikšić urućene diplome i nagrade za učesnike on-line audicije, koja se sprovodi u okviru projekta „Očuvanje muzičke kulturne baštine – etno pjesma mladih Nikšića 2024“.

Svečanosti je prisustvovao predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i šef predsjednikovog kabineta Marko Perućica, dok je direktor NVO „Scena“ Zoran Džiknić uručio nagrade i priznanja najboljim učesnicima ovogodišnjeg projekta.

Odbrano je 15 učesnika, među kojima su odabrana dva rada u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji su osvojili besplatno snimanje audio i video kavera u muzičkom studiju „Scene“m to su Radovan Suknović i Gordana Todorović. Ostali učesnici koji su osvojili diplomu i bluetooth karike mikrofon su: Uroš Todorović, Irena Vujović, Marko Duborija, Nikolina Todorović, Teodora Korać, Amir Šalja, Maša Popović, Anastasija Vuković, Sara Bulatović, Ksenija Bulatović, Tina Krivokapić, Danka Milić, Andrej Peković i Marija Radojičić.

image

Sa predstavljanja pobjednika projekta

- ŽELJKO ŠAPURIć

„Cilj ovog projekta je očuvanje muzičke kulturne baštine i osnaživanje mladih i neafirmisanih muzičkih talenata i pružanje prilike za njihovu profesionalnu afirmaciju i predstavljanje široj javnosti. Projekat će direktno doprinijeti rešavanju identifikovanog problema nedostatka adekvatne infrastrukture i resursa za muzičko stvaralaštvo mladih u Nikšiću, koji su naročito pogođeni centralizacijom kulturnih dešavanja u Crnoj Gori“ rekao je Zoran Džiknić koji je dodao da je ovo treći projekat ove vrste i da je sve počelo u doba pandemije korona virusa.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 04:26