Akcija USKOK-a / Foto: Robert Anic /24sata/Pixsell
28/11/2023 u 17:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Akcija USKOK-a: Uhapšeni policajci, razotkrio ih video

Osumnjičeni policijski službenici su rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljeni iz službe, a protiv njih će biti podnesena i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, navode iz policije

"Petljanje" po službenom izvještaju kako bi neistinito prikazali činjenice, a sa namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti, koštalo je dvojicu policajaca u Sisku radnih fotelja.

Naime, policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s USKOK-om trenutno provode istragu nad dvojicom policijskih službenika PU sisačko-moslavačke zbog sumnje da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izvještaju s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti, prenosi Jutarnji list.

Osumnjičeni policijski službenici su rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predati pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnesena i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, navode iz policije.

O svemu se oglasio i USKOK.

Navode da će nakon ispitivanja osumnjičenih USKOK donijeti odluku o daljem postupanju u pomenutom slučaju.

Kako Jutarnji list nezvanično saznaje, ova akcija USKOK-a i policije povezana je s događajem s početka ovog mjeseca kada su policajci u Mošćenici upotrijebili vatreno oružje. Tada je Policijska uprava sisačko-moslavačka saopštila da se radilo o "postupanju prema više osoba zbog suzbijanja kriminaliteta droga" te da je upotrijebljeno vatreno oružje "kad je vozač automobilom krenuo na policajce".

"Tokom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe. Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su uporabili vatreno oružje, pucajući u zrak i u pneumatike na automobilu. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba", navela je tada policija, dodajući da je s tim u vezi jedna osoba privedena, a da se za dvjema još traga.

Ipak, naknadno je navodno utvrđeno da se sve zbilo na nešto drugačiji način, odnosno da osobe u vozilu koje su policajci pokušali zaustaviti, nisu pokušale pregaziti policajce nego da su ubrzale i pobjegle, a da ih nisu ugrozile.

Policajci su potom, umjesto da ispale hice upozorenja u vazduh, odmah zapucali prema vozilu u bijegu, a kasnije su "složili" priču kao da su postupali sukladno pravilima službe. Cijeli događaj navodno snimljen, pa je kasnije otkriveno što se zaista dogodilo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 13:43