Kristofer Hil (Skrinšot) / - KRISTOFER HIL (SKRINšOT)
27/12/2022 u 20:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ambasador SAD o zabrani patrijarhu da uđe na Kosovo: Nadam se da se ovo neće ponoviti

- Mislim da je to nešto osnovno - za religijske slobode tamo. Mislim da nećete naći nikoga u međunarodnoj zajednici ko se protivi njegovog pravu da uđe na Kosovo i da se sastane sa vjernicima, ocijenio je Hil

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocijenio je danas da ne postoji niko u međunarodnoj zajednici ko se protivi pravu patrijarha srpskog Porfirija da uđe na KiM i sastane se sa vjernicima.

Hil je komentarišući zabranu patrijarhu Porfiriju da posjeti KiM, rekao da misli da je važno za srpsku zajednicu da može da vidi patrijarha i izrazio nadu da se tako nešto neće ponoviti.

- Mislim da je to nešto osnovno - za religijske slobode tamo. Mislim da nećete naći nikoga u međunarodnoj zajednici ko se protivi njegovog pravu da uđe na Kosovo i da se sastane sa vjernicima. To je naš stav i nadam se da se ovo neće ponoviti“, rekao je Hil na pitanje kako komentariše zabranu patrijarhu da posjeti KiM i to što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za navonastalu situaciju okrivio međunarodnu zajednicu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 17:25