/ -FOTO: EPA
05/12/2022 u 18:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Analitičar sa Kosova o Džaki i Šaćiriju: Oni nisu kosovske patriote, već švajcarske

Šaćiri i Džaka su naša krv, ali oni nisu proizvod Kosova, oni su proizvod Švajcarske, smatra Spahiu

I dok Albanci širom regiona i svijeta slave fudbalere švajcarske reprezentacije albanskog porijekla Džerdana Šaćirija i Granita Džaku, naročito posle pobjede Švajcarske nad Srbijom, u albanskoj javnosti na Kosovu i Metohiji, postoje oni koji smatraju da Šaćiri i Džaka „nisu kosovske”, već švajcarske patriote.

Analitičar Nedžmedin Spahiu ocijenio je da se treba radovati, jer oni jesu albanske nacionalnosti, ali i da su takođe proizvod Švajcarske.

 - Treba da se radujemo svakom uspjehu ljudi naše nacionalnosti bilo gdje u svijetu, ali ne i da ih izjednačavamo sa onima koji predstavljaju našu naciju. Džerdan Šaćiri i Granit Džaka su naša krv, ali oni nisu proizvod Kosova, oni su proizvod Švajcarske. Švajcarska ima pravo da se hvali njima, a ne mi. Možemo da se radujemo njihovom uspjehu. Oni ne predstavljaju našu naciju, već švajcarsku - poručio je Spahiu. 

image
-NEDžMEDIN SPAHIU

On je dalje naveo da „niko nema pravo da krivi Šaćirija i Džaku što nisu izdali Švajcarsku i zaigrali za reprezentaciju Kosova, ali se ne mogu smatrati kosovskim patriotama.

- Švajcarskim patriotama, da - zaključio je Spahiu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:54