Дуа Липа / Фото: Обсервери
12/11/2021 u 11:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Атлански савјет наградио пјевачицу која жели да ЦГ припоји Албанији

Дуа Липа одржала говор у којем се заложила за пријем Косова у Европску унију

Пјевачица и скандалозна заговорница Велике Албаније, поријеклом са Косова Дуа Липа добила је синоћ награду Атлантског савјета.

Липа је одржала говор у којем се заложила за пријем Косова у Европску унију, а то је прокоментарисао и премијер Косова Аљбин Курти, казавши за Липу да је "најбољи дипломата коју Косово може да има". 

Дуи је, наиме, додијељена награда за истицање у умјетничком вођству и њену посвећеност оснаживању генерација лидера са Балкана.

Она је у говору казала да жали што Велика Британија, у којој живи, више није дио ЕУ, назвавши то "сламањем свог срца".

- Зар не би било прикладно да Косово може да заузме своје мјесто у тој мирољубивој унији, да економски напредује заједно са нашим сусједима и да излијечи бол од сукоба?- упитала је она. 

Награду је прихватила, како је истакла, у име свих младих људи са Косова, уједно називајући и косовску предсједницу Вјосу Османи „младом лидерком са Косова“.

Такође, предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен објавила је фотографију са Липом, наводећи да она „има сјајан утицај на свијет“.

- Тако сам срећна што сам упознала Дуа Липу. Дуа, ти имаш сјајан утицај на свијет око нас. Са твојом уникатном енергијом и музиком, сви левитирамо - написала је Лајен.

Подсјетимо, британска пјевачица лани је дигла велику медијску помпу, објавивши мапу такозване Велике Албаније на којој је обухваћено Kосово, дјелови Грчке, Сјеверне Македоније и Црне Горе.

image
Фото: Твитер

Липа је позната као велики заговарач независности Kосова, а пјевачица је у неколико наврата у својим објавама истицала да "Kосово није Србија".

У интервјуу који је прошле године дала за часопис Ролинг Стоун, Србе је назвала "фашистима" и "окупаторима Kосова", наводећи да су током рата на Kосову и Метохији деведесетих од њеног дједа Сеита Липе, "тражили да фабрикује историјске чињенице, што је он одбио, због чега се нашао на мети тадашње српске власти".

Према тврдњама Дуа Липе, њен дјед је био директор Истроријског музеја у Приштини.

У интервјуу је тада истакла да је њена породица са Kосова и Метохије морала да се пресели након "српске окупације".

- Мој дјед је писао књиге о свему што се дешава, а након што се догодила окупација, српске снаге су тражиле да он препише историју. Одбио је и изгубио посао - тврдила је Дуа. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:54