Unspalsh ilustracija
13/07/2021 u 15:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

БиХ: Кризни штаб предложио продужење епидемиолошких мјера

Кризни штаб ФМЗ процјењује да је мјере неопходно продужити и због појаве нових сојева САРС-КоВ-2 (делта и гама варијанте) који су већ евидентирани у нашој земљи

Кризни штаб Федералног министарства здравства предложио је продужење епидемиолошких мјера за наредних 14 дана, јавља Avaz.ba.

Подаци Завода за јавно здравство Федерације БиХ показују да је седмодневна инциденца на нивоу Федерације 4,3 случаја на 100.000 становника. Иако је инциденца ниска, забиљежен је пораст броја обољелих у односу на претходну седмицу.

Кризни штаб ФМЗ процјењује да је мјере неопходно продужити и због појаве нових сојева САРС-КоВ-2 (делта и гама варијанте) који су већ евидентирани у нашој земљи.

- Стога Кризни штаб позива становништво на придржавање мјера, а надлежне кантоналне институције на појачан надзор поштивања мјера. Такође, ризик представља и повећан број улазака туриста у земљу током љета, те обилазак већег броја дестинација, али и чињеница да за улазак у земљу држављана БиХ и сусједних земаља није потребан негативан тест - саопшено је из Кризног штаба.

Приједлог продужења мјера биће достављен Влади Федерације БиХ на усвајање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 14:14