/ - FOTO: VLADA SRBIJE
29/09/2023 u 06:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić i Rasmusen: Mir i stabilnost od presudnog značaja, neophodno smanjiti tenzije

Dodaje se da je Brnabić apostrofirala značaj daljeg međunarodnog prisustva na Kosovu i implementaciju Briselskog sporazuma, u cilju očuvanja mira i stabilnosti i zaštite srpskog stanovništva

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Danske Lars Loke Rasmusenom o aktuelnim dešavanjima na Kosovu, a tim povodom istakli su da je očuvanje mira i stabilnosti od presudnog značaja.

Brnabić i Loke Rasmusen su, kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, naglasili neophodnost smirivanja tenzija na Kosovu, piše Kosovonline.

Dodaje se da je Brnabić apostrofirala značaj daljeg međunarodnog prisustva na Kosovu i implementaciju Briselskog sporazuma, u cilju očuvanja mira i stabilnosti i zaštite srpskog stanovništva.

Na sastanku je razgovarano i o bilateralnoj saradnji Srbije i Danske, kao i o evropskim integracijama Srbije.

- Brnabić je istakla da Srbija, investicijama i ulaganjem u inovacije i IT sektor, kao i ubrzanu digitalnu transformaciju, nastoji da stvori nove ekonomske vrijednosti, koje će ostvariti dugoročnu stabilnost te zemlje. Ocijenila je da su danske investicije u Srbiji postigle dobre rezultate, dodajući da očekuje da će povoljna ekonomska kretanja doprinijeti većem interesovanju investitora i kompanija iz te zemlje- ističe se u saopštenju.

Loke Rasmusen je prenio podršku Danske evropskom putu Srbije i svim naporima koje ulaže u reformskim procesima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 23:14