Мевлут Чавушоглу / - Мевлут Чавушоглу
18/06/2022 u 18:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Чавушоглу: Турска неће допустити пораст напетости у БиХ

Идеју да се оживи иницијатива о састанку четири стране изнио је током овонедјељне посјете Анкари српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик

Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу изјавио је данас у Сарајеву да Анкара неће допустити нови пораст напетости у Босни и Херцеговини, и подржао идеју да се одржи састанак представника Хрватске, Турске, Србије и БиХ како би се очувала стабилност БИХ.

- Ми смо спремни да пружимо подршку за добробит, стабилност и развој Босне и Херцеговине и учествоваћемо у свим билатералним и мултилатералним политичким, економским и другим иницијативама које су прихватљиве свим странама. Ми непрекидно подстичемо све стране у БиХ у том правцу, рекао је Чавушоглу на заједничкој конференцији за новинаре одржаној након разговора са својом колегиницом из БиХ Бисером Турковић, пренијела је Хина.

Идеју да се оживи иницијатива о састанку четири стране изнио је током овонедјељне посјете Анкари српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

- Босна и Херцеговина је кључна у погледу регионалне стабилности и зато не можемо да дозволимо нове напетости у БиХ. Сви би требало одговорно да се понашају, поручио је Чавушоглу.

Додик је предложио да у разговорима о стабилизацији прилика у БиХ учествују предсједник Турске Реџеп Таип Ердоан, Хрватске Зоран Милановић, Србије Александар Вучића, али и тројица представника српског, хрватског и бошњачког народа у БиХ.

- Турска ће подржати сваку врсту разговора и договора у било ком формату само ако су с тим форматом сагласни сви актери политичког живота у вашој земљи, рекао је Чавушоглу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:47