/ -FOTO: DRAžAN POZDEROVIć
09/01/2023 u 13:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Danas je Dan Republike Srpske: Hod časti i zastava dugačka 500 metara

Ulicom najvećeg grada Srpske danas su prodefilovale porodice onih koji su svoje živote dali za odbranu i očuvanje Srpske

Danas se obilježava 31. godišnjica od stvaranja Republike Srpske.

Svečani defile ove godine po prvi put biće održan u Istočnom Sarajevu u 14 sati.

image
-FOTO: NEZAVISNE NOVINE

Prethodno je u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služena liturgija koju je predvodio vladika banjalučki Jefrem, a položeni su i vijenci srpskim borcima na Vojničkom groblju "Mali zejtinlik" u Sokocu.

Obilježavanje dana Republike Srpske započeto je liturgijom u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci. Liturgiju je predvodio vladika banjalučki Jefrem.

Liturgiji su prisustvovali srpski član i Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, izaslanik predsjednika Republike Srpske Radovan Kovačević i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov.

Služen je i pomen poginulim srpskim borcima na Vojničkom groblju "Mali zejtinlik" u Sokocu gdje je sahranjeno njih oko 1.000. Nakon pomena, položeni su i vijenci.

Na svečanom defileu, kako je najavljeno, učestvovaće 2.500 pripadnika MUP-a i 37 ešalona, a biće i razvijena zastava Republike Srpske dugačka 500 metara.

image
-FOTO: DRAžAN POZDEROVIć

Banjaluka je danas "Hodom časti" proslavila 31. rođendan Republike Srpske.

Ulicom najvećeg grada Srpske danas su prodefilovale porodice onih koji su svoje živote dali za odbranu i očuvanje Srpske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 17:11