Милорад Додик / - FOTO: SCREENSHOT
22/03/2022 u 10:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик данас у Тужилаштву: Одакле је дошао новац за вилу у Београду?

Желим да кажем да су до мене дошле информације да службеници Америчке амбасаде роваре по тужилаштву и траже подизање оптужнице, казао је недавно Додик

Члан Председништва БиХ Милорад Додик данас ће у згради Тужилаштва БиХ у Сарајеву дати изјаву у предмету куповине виле на Дедињу у Београду, пише Klix.ba.

Додик је јуче казао да ће се одазвати позиву Тужилаштва БиХ. Утврдио је да се се овај предмет покреће „из политичких разлога“ како би се „скренула пажња са дешавања у ФБиХ где нису успјели да договоре измене Изборног закона“.

Додик ће данас у 13 сати одржати и конференцију за медије у Источном Сарајеву.

-Желим да кажем да су до мене дошле информације да службеници Америчке амбасаде роваре по тужилаштву и траже подизање оптужнице- казао је недавно Додик.

Конкретно, предмет је заведен као "Павловић банка", која већ дуже од шест година чека свој прави епилог. Ради се о предмету који је везан за вилу у београдском насељу Дедиње, коју је Додик купио 14. маја 2007. године за 750.000 еура.

Иако је тврдио да је вилу платио новцем од кредита, испоставило се да је кредит у Павловић банци подигао тек годину касније, 27. јуна 2008. године, што је наметнуло оправдану сумњу да је кредит послужио као покриће.

Да ствар буде гора по Додика, захтјев за кредит је овјерио печатом Владе РС-а, којом је у том периоду руководио као премијер. Власник Павловић банке Слободан Павловић, који је недавно страдао у саобраћајној несрећи, након одобравања спорног кредита и сам је добио кредит од Инвестиционо-развојне банке РС-а у износу од пет милиона марака.

Додик је, наводно, рату за спорни кредит у износу од нешто више од девет хиљада марака уплаћивао у кешу, а новац је доносио возач који је, такође наводно, у исказу Тужилаштву БиХ казао да "није бројао паре", већ их је у банку доносио "запаковане", преноси Klix.ba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 08:21