Milorad Dodik / INSTAGRAM.COM/MDODIK.OFFICIAL)
02/07/2024 u 16:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dodik: Deklaracija sa Svesrpskog sabora istorijski važan dokument

Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, usvojena na Svesrpskom saboru u Beogradu, istorijski je važan dokument.

To je izjavio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na sjednici Narodne skupštine RS, na kojoj se raspravlja o tom dokumentu.

Dodik je rekao da usvajanje te deklaracije ima za cilj da se na veći operativni nivo stave sva važna pitanja koja se nalaze u zaključcima, uključujući državne i nacionalne institute, prenosi N1.rs.

Mandić organizuјe Svesrpski sabor i u Podgorici?

Zahvalivši predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na istrajnosti da se zajedno radi u dobroj atmosferi, Dodik je naveo da je Deklaracija donesena u euforiji odobravanja i da je zato lako da se u Skupštini usvoji bez ikakvih odlaganja.

On je naveo da oni koji su osporavali Deklaraciju, bilo da su dio srpskog naroda ili van njega, nisu imali nikakvu podršku.

- Nastavićemo da obilježavamo dan nastanka Republike Srpske 9. januar, a uvodi se Dan državnosti Srbije i Republike Srpske Sretenje 15. februara, i to je sasvim prirodno da zajednički slavimo taj datum.- poručio je Dodik i ukazao na važnost zajedničke saradnje sa Srbijom.

-Najvažnije pitanje Srbije danas su Kosovo i Metohija, ali najvažnije nacionalno pitanje Srbije jeste Republika Srpska, jer u njoj živi najviše Srba van granica Srbije -  naglasio je Dodik.

Članica Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Željka Cvijanović istakla je da je Deklaracija jasno izbalansirana i urađena na način da RS i Srbiju budu spremne za budućnost, a predsjednik parlamenta RS Nenad Stevandić naveo je da nije usmjerena ni protiv koga i da se temelji na pravima koja imaju svi narodi na svijetu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 16:48