Milorad Dodik / - SRDJAN BOLJEVIC
10/09/2022 u 20:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dodik Izetbegoviću: Mi ćemo uzeti pola BiH, a ne „malo zemlje na cipelama“

BiH nije naša zemlja, mi je ne doživljavamo tako, ali Republika Srpska jeste naša, ona je 49 odsto međunarodno verifikovanog i to je pitanje našeg pravnog statusa

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je, nakon izjava lidera SDA Bakira Izetbegovića da "oni kojima se ne sviđa BiH idu, a zemlje će ponijeti onoliko koliko im ostane na cipelama", da Srbima jedino preostaje da se odvoje od takvih izjava i politika, prenosi N1.

- Vidim i danas da neki poput Izetbegovića šalju poruku da onima kojima se ne sviđa BiH mogu da odu i da ponesu nešto zemlje na cipelima, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je naveo da je nešto slično ranije govorio i bivši poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić.

- Tada sam rekao njemu, a sada ću isto reći i Izetbegoviću – mi ćemo otići, ali ćemo uzeti pola BiH koliko nam pripada, o tome ne treba da se brine. Mi ćemo svoje cipele ovdje glancati i nećemo dozvoliti nikakve druge, njihove čizme, istakao je Dodik.

On je dodao da BiH nije njihova zemlja.

- BiH nije naša zemlja, mi je ne doživljavamo tako, ali Republika Srpska jeste naša, ona je 49 odsto međunarodno verifikovanog i to je pitanje našeg pravnog statusa. Nakon ovakvih izjava Izetbegovića, Srbima jedino preostaje da se odvoje od takvih izjava i takvih politika, kazao je Dodik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:36