Dodik i Vučić / - Dan
10/03/2024 u 13:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik kod Vučića: Važno da Srbi uvijek budu zajedno i da slave sve pobjede

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske poručio je danas da je važno da Srbi uvijek budu zajedno i da slave sve pobjede.

- Vjerujem u srpske pobjede, vjerujem u Srbiju i u sve što ona može da uradi - istakao je Dodik u obraćanju mještanima Pambukovice kod Uba koju je danas posjetio zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je zahvalio Vučiću što je danas sa njim u tom divnom kraju.

Podsjetio da i u Republici Srpskoj, njegovom kraju, ima mnogo mjesta nazvanih Bukovica, te naveo da je on iz sela Mrčajevci, nedaleko su i Topola i Aleksandrovac, a ista takva mjesta postoje i u Srbiji.

- To dokazuje da smo jedan narod - istakao je Dodik.

Dodik je istakao da i Srbima u Republici Srpskoj stalno pokušavaju da uruše identitet i da kažu da nisu narod i da im nametnu da ne gledaju u Srbiju.

- Mi uporno gledamo u Srbiju. Oni misle da je to neki inat, da mogu da naprave BiH nasiljem prema Srbima, tvrdeći da treba da izgradimo naš identitet, da je Srbija daleko - rekao je Dodik.

Napomenuo da u Srbiju dolazi često i može da kaže da se Srbija digla, ali da se često zaboravi šta je to sve urađeno.

- Vučić je digao Srbiju, poboljšao njene kapacitete. Bez države nema ništa - napomenuo je Dodik.

Dodik o posjeti Crnoj Gori: Nisam ni očekivao da me pozove Milatović

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije rekao je danas  da je suština svega jaka država i da Srbija dobro radi za dobrobit svojih građana, te najavio da će kroz mjesec dana biti obezbijeđeno više milijardi eura koje će biti uložene u sve puteve toj u zemlji.

U osvrtu na Dodikove riječi da demokratija sama po sebi ne pomaže nego da je pomoć kada se grade putevi, Vučić je rekao da je Dodik u pravu, ali da je ljudima to nekako podrazumjevajuće i da su ponekad razmaženi.

Naveo da su predsjednik Republike Srpske i on juče na derbiju navijali za različite timove, a da danas zajedno navijaju "za isti tim".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:00