Милорад Додик / - Фото: Н1
15/05/2022 u 15:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Нема правде за српски народ, за злочин у Тузли нико ниjе одговарао

Упорно одбиjање правосудних институциjа да процесуираjу одговорне за оваj злочин jош jе jедан у низу доказа да у оваквоj БиХ нема правде за српски народ, написао jе Додик на Твитеру

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изjавио jе, поводом годишњице страдања воjника некадашње JНА у "Тузланскоj колони", да у БиХ нема правде за српски народ, jер за оваj злочин нико ниjе одговарао.

- Данас кад се сјећамо злочина над припадницима ЈНА у ‘Тузланскоj колони’ моjе мисли су са породицама убиjених воjника. Упорно одбиjање правосудних институциjа да процесуираjу одговорне за оваj злочин jош jе jедан у низу доказа да у оваквоj БиХ нема правде за српски народ“, написао jе Додик на Твитеру.

Додао jе да „сви почињени, а некажњени злочини над Србима траjно подсјећаjу на борбу за слободу“, наглашаваjући да ти злочини не смију бити заборављени.

На Брчанскоj малти у Тузли су у маjу 1992. године убиjена 54 воjника, рањено их jе 78, а 44 су заробљена и мучена, додавши да за таj злочин нико ниjе одговарао.

Тузланску колону, у коjоj jе било 600 воjника и старешина, те 200 моторних возила, напали су припадници тузланског МУП-а, Териториjалне одбране и "Зелених беретки".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:35