Додик / Фото: Синиша Пашалић, РАС Србија
24/03/2022 u 06:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Додик поручио грађанима: Угасите мало моторе, сви возе аутомобиле а јадикују

Сви возе аутомобиле и сви се задњи тога одричу, каже српски члан Предсједништва БиХ

Члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик синоћ је у емисији Телеринг, између осталог, коментарисао и поскупљење горива те најаву укидања акциза на гориво.

- Слушајте, нисам ја ваљда једини који овдје има очи. Али ја видим да је већа гужва, сви су у аутомобилима, нико није зауставио аутомобил јер је цијена повећана. Сви возе аутомобиле и сви се задњи тога одричу. Ако је то толики удар, прво се угаси мотор, је ли тако? Па се не вози онолико колико се возило. Данас не можете да уђете ни у један наш град и изађете- казао је Додик.

Додик сматра да је гориво у РС-у и даље јефтиније или једнако као у Србији и Хрватској које су укинуле акцизе на нафту и нафтне деривате.

- Ако скинемо акцизе на рубним дјеловима, сву нафту ће нам повући, коју смо великом муком тражили од руске компаније. Ако би потрошња дошла из Србије и Хрватске, ми би изгубили залихе. Морамо да се односимо одговорно према оовоме, домаћински, а не да идемо како скаче опозиција- додао је он. 

Додик је затим дао савјет грађанима.

- Сви можемо помало да угасимо аутомобил. Изађите у овај град и видите ко се вози градским превозом, има ли их? Веома мало, има, али није то та врста приче. Kада сам ја ишао у средњу школу морао сам пропустити локал, како смо их звали, јер има превише људи. Сада у оба смјера Бањалуке, четири траке су препуне. Не тврдим да то не треба, али немој да јадикујете. Наша прича је да осигурамо довољно нафте и нафтних деривата и то радимо- закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:21