/ INSTAGRAM.COM/MDODIK.OFFICIAL
24/03/2023 u 11:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dodik: Uskoro zakon kojim se LGBT aktivistima zabranjuje prilazak obrazovnim institucijama

Napadnuti pripadnici LGBT zajednice i novinari bili su primorani da napuste Banjaluku i RS jer policija nije mogla da im garantuje bezbjednost

Predsjednik bh. entiteta Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je da će u RS biti donijet zakon kojim će pripadnicima LGBT zajednice biti zabranjen prilaz obrazovnim institucijama, prenosi N1.

- Znači, vrtići, škole, fakulteti, neće moći da rade, neće moći da prilaze, neće moći da vrše propagandu - rekao je Dodik u intervjuu za prnjavorsku K3 televiziju.

On je rekao da je to „institucionalna odgovornost vlasti u RS, koje na taj način žele da sačuvaju, kako je kazao, „tradicionalne i porodične vrijednosti“ ljudi u ovom bh. entitetu.

Povod za ovo je nedavni napad huligana na aktiviste LGBT zajednice i novinare u Banjaluci, za koji su iz „Bh. povorke ponosa“ optužili Dodika i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da su svojim stavovima i izjavama izazvali taj napad.

Napadnuti pripadnici LGBT zajednice i novinari bili su primorani da napuste Banjaluku i RS jer policija nije mogla da im garantuje bezbjednost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 03:47