/ - FOTO YOUTUBE
10/07/2023 u 07:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dodikovi ukazi stupaju danas na snagu, čeka se reakcija Šmita

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Miloš Lukić rekao je da "ne dozvoljava nikakve pritiske na Službeni glasnik i da samo rade svoj posao"

Ukazi predsjednika RS Milorada Dodika o proglašenju izmjena Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji RS koji su objavljeni u Službenom glasniku, stupaju danas na snagu.

Podsjetimo,  vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloš Lukić koji je potvrdio odluke o objavljivanju ukaza predsjednika RS-a o proglašenju ovih zakona, rekao je da "ne dozvoljava nikakve pritiske na Službeni glasnik i da samo rade svoj posao", piše Avaz.

Lukić je juče potpisao odluke o objavljivanju ukaza predsjednika RS Milorada Dodika o proglašenju zakona da se odluke visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda ne primjenjuju na teritoriji ovog bh. entiteta.

- Samim ovim činom potpisa je počela procedura objavljivana ukaza predsjednika i samih zaključaka koje je donijela NSRS - rekao je Lukić juče. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 16:18