/ - GABRIJEL ESKOBAR - FOTO: VLADA CG
15/07/2023 u 17:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Eskobar spreman da pomogne u rješavanju situacije na Zapadnom Bakanu

On i njegov tim spremni su da pomognu u rješavanju situacija i poboljšanju reformi i kvaliteta života građana u zemljama Zapadnog Balkana

Potpredsjednica albanske vlade Beljinda Baluku, razgovarala je u Vašingtonu sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabijelom Eskobarom, koji je, kako je prenijela, izrazio spremnost da sa njegovim timom pomogne u rješvanju svih situacija u regionu i sprovođenu reformi u zemljama Zapadnog Balkana.

- U Stejt departmentu sam se sastala sa Gabrijelom Eskobarom, američkim izaslanikom za Zapadni Balkan, i razgovarali smo o nizu kritičnih pitanja za region, aktuelnim događajima, a prije svega o važnoj ulozi koju Albanija i premijer Edi Rama igraju u ovim ključnim trenucima- napisala je Baluku na Fejsbuku, piše Kosovoonline.

Dodala je da je Eskobar jedan od najboljih stručnjaka za region u Stejt departmentu.

- On i njegov tim spremni su da pomognu u rješavanju situacija i poboljšanju reformi i kvaliteta života građana u zemljama Zapadnog Balkana- istakla je Baluku.

Navela je i da je svog sagovornika uvjeravala u to da je albanska vlada u potpunosti fokusirana na ispunjavanje preuzetih obaveza i, prije svega, svjesna važne uloge koju, kaže, mora da odigra u regionu i dobrog primjera koji Tirana mora da pruži drugima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:05