/ FOTO ILUSTRACIJA
25/04/2022 u 14:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Градоначелник Стоца прогласио стање природне несреће

Осим у Стоцу, велика материјална штета причињена је и на објектима у Чапљини

Градоначелник Стоца Стјепан Бошковић прогласио је стање природне несреће, након неколико земљотреса који су погодили Херцеговину.Он је задужио надлежни градски штаб да процијени насталу штету.

 Из Оперативног центра Цивилне заштите Херцеговачко-неретванског кантона саопштено је да је на подручју Стоца до сада 90 грађана пријавило материјалну штету на стамбеним објектима, становима и породичним кућама, преноси Тањуг.

Припадници Добровољне ватрогасне јединице Столац и Комунално предузеће наставили су са уклањањем порушених димњака, цријепа и чишћења градских улица.

Из Цивилне заштите објављено је и да је у Чапљини завршена санација димњака и поправка кровова на седам стамбених зграда и 54 породичне куће.

- Након земљотреса и у Мостару је на више локације уклањано камење са путева, као и са обрушених фасада у Титовој улици- навели су из Цивилне заштите.

Земљотрес од 5,8 степени Рихтерове скале погодио је у петак, у 23 сата и седам минута, регион Берковића, а осјетио се у свим општинама источне Херцеговине, као и у региону.

Осим у Стоцу, велика материјална штета причињена је и на објектима у Чапљини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 01:28