Ilustracija / Printscreen
24/05/2023 u 18:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hapšenja u zemljama regiona zbog trgovine drogom

Akcijom su obuhvaćene i Belgiji, Hokandiji, Njemačkoj i Sloveniji

Od jutros su u toku hapšenja i pretrage u okviru međunarodne policijske akcije protiv trgovaca drogom u Hrvatskoj, te Bosni i Hercegovini, Belgiji, Hokandiji, Njemačkoj i Sloveniji.

Akcijom koordinira hrvatska policija, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Hrvatske saopštilo je da su policijski službenici ujutro 24. maja uhapsili nekoliko osoba te se nad njima sprovodi kriminalističko istraživanje.

Akcija je započela je u jutarnjim satima na području nekoliko država, uključujući i Hrvatsku, a usmjerena je na razbijanje zločinačkog udruženja čije se djelovanje povezuje s krijumčarenjem i preprodajom droge, naveli su iz MUP-a.

U toku je sprovođenje hitnih dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na području Policijskih uprava zagrebačke, sisačko-moslavačke, primorsko-goranske i krapinsko-zagorske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predaće osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, a protiv njih će podnijeti kaznenu prijavu Kancelariji za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 18:00