/ RTS, Ramuš Haradinaj
30/11/2022 u 15:26 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Haradinaj: U SAD organizovati višednevni samit o priznjanju sa Beogradom

Haradinaj rezoluciji zatražio i hitno odlaganje odluke o preregistraciji do konačnog dogovora i kritikovao odluku Kuritija

Lider Alijanske za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj predložio je danas da Priština zatraži da se u SAD održi višednevni samit na kojem bi se razgovaralo o međusobnom priznanju sa Srbijom, ali i da čelnici Kosova započnu dijalog sa kosovskim Srbima o povratku u institucije, prenosi Blic.rs.

Predstavljajući poslanicima u kosovskom parlamentu rezoluciju za izlazak iz situacije nakon prošlonedeljnih tenzija zbog preregistracije, Haradinaj je od predsjednika i premijera zatražio da započnu dijalog sa kosovskim Srbima da se vrate u institucije posle masovno predatih ostavki zbog izricanja kazni svima koji nisu preregistrovali vozila.

Haradinaj rezoluciji zatražio i hitno odlaganje odluke o preregistraciji do konačnog dogovora i kritikovao odluku Kuritija.

- Premijer je, umjesto da razmotri zahtjev SAD, da se odloži primjena sporazuma o registarskim tablicama, odabrao najgori scenario, sprovođenje sporazuma po fazama, za šta je dao Srbiji prostor da igra ulogu žrtve i preduzima antikosovske akcije - rekao je on.

Na sjedinci na kojoj je samo jedna tačka na dnevnom red - interpelacija „Hitne mjere Vlade u vezi sa situacijom u zemlji“, Haradinaj je rekao i da je politička i bezbjednosna situacija na Kosovu najgora u poslednje 22 godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:08