/ - FOTO: PIXABAY/IAMMRROBILUSTRACIJA)
31/01/2023 u 16:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatica na meti prevaranta: Predstavljao joj se kao turski glumac, zajmio 10.000 eura i "ispario"

Žena se neko vrijeme s njim dopisivala, pa joj je zatražio da mu uplati novac, obećavajući joj ljubav

Žena iz Pule našla se na meti internet prevaranta, kada je putem aplikacije na društvenoj mreži upoznala muškarca koji joj se predstavio kao turski glumac, javlja Index.hr. 

Žena se neko vrijeme s njim dopisivala, piše policija, i nakon što je muškarac zadobio njeno povjerenje, zatražio joj je da mu uplati novac, obećavajući joj ljubav.

- U razdoblju od 6. decembra prošle godine do 25. januara ove godine oštećena mu je na nekoliko računa uplatila više od 10.000 eura, a shvatila je da je prevarena kada joj se sa lažne e-mail adrese navodno javio FBI sa zahtjevom za daljom uplatom novčanih sredstava te je događaj prijavila policiji- piše hrvatska policija.

Oni navode da prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav..

Takođe mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise.

Policija upozorava građane da budu oprezni i da s nepoznatim osobama ne dijele nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitovati i koji bi izvršiocu mogao poslužiti za ucjenjivanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:30