Danka Ilić / - FOTO: AMBERAALERT
27/03/2024 u 21:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatska Gorska služba ponudila pomoć Srbiji u potrazi za nestalom djevojčicom u Boru

Jutros smo stupili u kontakt sa kolegama iz Srbije i ponudili pomoć u potrazi za nestalom djevojčicom u Boru, rekao je Marko Rakovac iz Hrvatske gorske službe spasavanja.

On je dodao da im je rečeno da pomoć trenutno nije potrebna, ali da su u stalnom kontaktu za Gorskom službom spasavanja Srbije.

Marko Rakovac iz Hrvatske gorske službe spasavanja rekao je da su kolegama iz Srbije ponudili pomoć u potrazi za devojčicom.

- Jutros smo stupili u kontakt s kolegama iz Srbije i ponudili im svoju pomoć, stavili na raspolaganje svoje resurse. Rekli su da za sada one nisu potrebne - rekao je Rakovac za hrvatsku Novu TV, prenosi RTS.

Istakao je kako djeca starosti do tri godine u prvih 48, pa i 72 sata, imaju veliku vjerovatnoću preživljavanja.

- U 80 posto slučajeva budu neozlijeđena. Najveći je problem što se preplaše i ne odazivaju zbog toga, ali tu najviše pomažu psi tragači - naveo je Rakovac.

Napomenuo je da su pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja u punoj pripravnosti i u stalnom kontaktu sa kolegama iz Srbije.

Nakon 27 sati detaljne pretrage terena, u kojoj su učestvovali i pripadnici Gorske službe spasavanja, policija je obustavila dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara, saopštio je MUP Srbije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:07