Photo by Ashkan Forouzani on Unsplash
10/09/2021 u 13:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Хрватска уводи ковид потврде за здравствене раднике

Такође, здравствени радници без ковид потврде мораће се једном недељно тестирати на коронавирус, у почетку бесплатно, а после о свом трошку

Сви здравствени радници ускоро ће морати имати ковид потврде или ће једном недељно обављати тестирање, а од понедељка се уводи нови начин информисања јавности о епидемиолошкој ситуацији, најавио је данас министар здравља Вили Берош Хрватске, пренсои N1.

Такав је епидемиолошки тренутак да морамо интервенисати у здравственом систему и увести ковид потврду, објавио је Берош на конференцији за новинаре Националног штаба цивилне заштите.

Обавеза ковид потврде неће се односити на пацијенте и болеснике, како им се не би ограничавала доступност здравствене заштите.

О увођењу потврда размишља се и у другим ресорима, посебно у социјалној заштити, али о томе ће, каже министар, одлучити струка.

-Желимо смањити могућност заразе у здравственој установи. Морамо обезбједити здравствену сигурност за све, а само половина одраслог становништва нам је вакцинисана- истакао је.

Берош је увођење ковид потврда у здравствени систем најавио као једну од две нове безбједносне мјере које припрема Министарство здравља, а убрзо ће ступити на снагу.

Такође, здравствени радници без ковид потврде мораће се једном недељно тестирати на коронавирус, у почетку бесплатно, а после о свом трошку.

У Хрватској су данас забележена 1.042 нова случаја коронавируса, тако да је удио позитивних међу тестиранима 10,1 посто. Шест особа је више на респиратору него јуче.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:34