Maida Gorčević i Milojko Spajić / - MREžA X
25/07/2024 u 20:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Hrvatski poslanik traži mjere za Spajića, Gorčević i Čarapića

Mostov saborsku zastupnik, sinjski gradonačelnik Miro Bulj ističe kako Hrvatska svim raspoloživim diplomatskim sredstvima treba onemogućiti ‘maligan uticaj Srbije i četnika Aleksandra Vučića na Crnu Goru‘. On je predložio da se uvedu mjere i za Milojka Spajića, Maidu Gorčević i Vasilija Čarapića.

- Kao predlagač zaključka kojeg sam prije 22 dana uputio u proceduru u Saboru, a kojim sam tražio da se sve zastupnike u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu proglasi personama non grata, pozdravljam odluku Vlade Republike Hrvatske da predsjednika Skupštine Crne Gore četničkog vojvodu Andriju Mandića, Milana Kneževića, zastupnika u Skupštini Crne Gore, te Aleksu Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore proglasi personama non grata u Hrvatskoj - kazao je on.

Mandić, Knežević i Bečić nepoželjni u Hrvatskoj

Dodao je da je žalosno jšto su se inicijatori ove Rezolucije i oni koji su je izglasali usprotivili dosadašnjoj saradnji s Republikom Hrvatskom.

- Iako su svi znali da su naši interesi zajednički, posebno na putu evropskih integracija - poručuje Bulj, piše dalmatinskiportal.hr.

Grlić Radman: Mandić, Knežević i Bečić pogoršali odnose sa Hrvatskom

- Ujedno iskazuje razočaranje zbog nedostatka sankcija prema osobama iz vladajuće stranke PES-a, posebno prema Milojku Spajiću, koji je imao ključnu ulogu u izglasavanju sporne rezolucije. Stoga zahtijevam da se Milojko Spajić, Vasilije Čarapić i Maida Gorčević proglase osobama non grata zbog njihovog nedopustivog ponašanja koje podupire ideje Velike Srbije s namjerom pretvaranje Crne Gore u pašaluk Aleksandra Vučića. Poručujem svim sljedbenicima velikosrpske politike u Crnoj Gori -  vaše mjesto nije u Evropskoj uniji! Vrijeme je da se Crna Gora okuplja oko svojih istinskih suverenista i domoljuba i oslobodi institucije od velikosrba i četnika. Zahvaljujem crnogorskim intelektualcima koji su jasno istaknuli da rezolucija o Jasenovcu ne predstavlja glas Crne Gore, već interese Srbije. Živjela slobodna i suverena Crna Gora kojoj će Hrvatska uvijek biti prijatelj! - poručuje Bulj.

(Izvor: Dalmatinski portal)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 19:00