vila Milana Radoičića n / - FOTO FACEBOOK - ARHIVSKA FOTOGRAFIJA VILE MILANA RADOIčIćA NA JEZERU GAZIVODE
24/07/2024 u 19:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Imovina Milana Radoičića se daje policiji Kosova

Izmjenama i dopunama administrativnog uputstva, koje je danas usvojila Vlada Kosova, oduzeta imovina Milana Radoičića daće se na korišćenje Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova, odnosno tamošnjoj policiji.

Radoičić je bivši potpredsjednik Srpske liste, koji je preuzeo odgovornost za napad oružane grupe Srba na policiju Kosova septembra 2023. u mjestu Banjska kod Zvečana, piše RSE.

U tom napadu je ubijen kosovski policajac, dok su potom u razmjeni vatre ubijena i trojica srpskih napadača. Vjeruje se da se Milan Radoičić nalazi u Srbiji. Agencija za upravljanje zaplijenjenom ili konfiskovanom imovinom na Kosovu konfiskovala je aprila dvije nepokretnosti u Sjevernoj Mitrovici i jednu u opštini Zubin Potok, koje se dovode u vezu sa napadom u Banjskoj.

Radi se o vili na jezeru Gazivode u opštini Zubin Potok na sjeveru Kosova, restoranu i stanu koji se nalaze u Sjevernoj Mitrovici. Te tri nepokretnosti je septembra prošle godine najpre zaplijenilo tužilaštvo Kosova. Kosovo priprema optužnicu protiv Radoičića, Srbija traži dokumenta od EULEX-a

Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu (Albulena Haxhiu) je na sjednici Vlade Kosova navela da je ova imovina trenutno pod upravom ministarstva koje ona vodi, odnosno Agencije za upravljanje zaplijenjenom ili konfiskovanom imovinom.

Hadžiu je navela da su promjene u administrativnom uputstvu važne, jer regulišu proceduru za davanje u zakup konfiskovane ili zaplijenjene imovine, kada to zahtijeva neka javna institucija ili državni organ.

Ona je navela i da se Radoičićeva oduzeta imovina nalazi na strateški važnim lokacijama.

Prema njenim riječima, davanje te imovine bezbjednosnim institucijama vrši se u cilju "povećanja državne, teritorijalne i institucionalne bezbjednosti" na sjeveru Kosova, gdje živi većinsko srpsko stanovništvo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 21:55