Жељко Комшић / - Н1
03/07/2022 u 20:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Komšić: Građani Republike Srpske ne treba da nasjedaju na Dodikove priče o ujedinjenju sa Srbijom

- Dodik je doživio potpuni poraz, sapleo se u lažima i sada preko vaših leđa traži spas, kazao je Komšić

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da građani Republike Srpske ne treba da nasjedaju na tvrdnje srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika o ujedinjenju RS sa Srbijom.

- Građani Bosne i Hercegovine u entitetu RS ne bi trebalo da nasjedaju na Dodikove prevarantske floskule o navodnom ujedinjenju sa Srbijom i njegovim planovima da za vlastiti spas žrtvuje mir na ovim prostorima, rekao je Komšić, prenosi N1 Sarajevo.

On je postavio pitanje – zašto je Dodik uopšte pristao da izađe na izbore kada je odluku o njihovom finansiranju nametnuo Visoki predstavnik Kristijan Šmit kojeg ne priznaje, i zašto pred strancima tvrdi da ne zagovara secesiju, a građanima je obećava.

Komšić smatra da Dodik, kako kaže, ‘svoje floskule’ može da govori samo onima koji žive u ekonomskoj zavisnosti od njega, a da oni koji žive u Federaciji BiH, koja je, kako on smatra, ekonomski napredniji dio BiH, sigurno neće da se povedu za njim.

- Dodik je doživio potpuni poraz, sapleo se u lažima i sada preko vaših leđa traži spas, kazao je Komšić.

Dodik je danas na obilježavanju 80 godina od bitke na Kozari rekao da je prošli vijek bio vijek srpskog stradanja, a da ovaj treba da bude vek srpskog ujedinjenja – državnog i nacionalnog.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:48