/ - FOTO: KIM.GOV.RS
22/09/2021 u 19:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Косово: Тројица младића приведена због билборда „Добро дошли у ЗСО“

Хоће ли Приштина хапсити и челнике ЕУ који су такође ставили свој потпис на Бриселски споразум и гарантовали формирање ЗСО“, наводи се у саопштењу

Косовска полиција је привела  у полицијску станицу тројицу Срба који су у Грачаници постављали билборд "Добро дошли у Заједницу српских општина", изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Петар Петковић, јавља Nova S.

Како се наводи у саопштењу, припадници КПС скинули су билборд, а младиће одвели у полицијску станицу.

-Они су након привођења морали да напишу изјаве, а из полиције им је поручено да ће свакога ко поставља  билборде оваквог садржаја ухапсити, јер је, како су сами полицајци рекли – забрањено постављање таквог билборда, јер представља провокацију-наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Тројица младића су затим пуштена на слободу.

Петковић је у саопштењу упитао о „каквом се кривичном дјелу ради“, с обзиром да је „формирање Заједнице српских општина обавеза коју је Приштина преузела Бриселским споразумом који је потписала још 2013. године.

-По ком основу Приштина хапси људе који се само залажу са поштовање Бриселског споразума и који се залажу за формирање ЗСО, на коју српски народ на Косову и Метохији чека пуних 3.077 дана, а чије је формирање ратификовала и скупштина такозваног Косова? Да ли данашње поступање Косовске полиције значи да је ЗСО постала забрањена ријеч на Косову и Метохији? И хоће ли Приштина хапсити и челнике ЕУ који су такође ставили свој потпис на Бриселски споразум и гарантовали формирање ЗСО-ћ наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 05:08