Напето због пререгстрације / - Напето због пререгстрације
01/12/2022 u 18:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kosovska policija do sada prihvatila ostavke 80 službenika sa sjevera

Prije nešto manje od mjesec dana, preko 550 srpskih policajaca koji su radili u Kosovskoj policiji na sjeveru, napustilo je radna mjesta u sklopu masovnog izlaska Srba iz kosovskih institucija a zbog odluke Prištine o preregistraciji

Kosovska policija prihvatila je ostavke 80 službenika iz srpske zajednice koji su početkom prošlog mjeseca napustili ovu instituciju, a ostatak je još uvijek u procesu analize i pregleda, saopšteno je iz KP, prenosi portal Kossev.

Prije nešto manje od mjesec dana, preko 550 srpskih policajaca koji su radili u Kosovskoj policiji na sjeveru, napustilo je radna mjesta u sklopu masovnog izlaska Srba iz kosovskih institucija a zbog odluke Prištine o preregistraciji, piše Kossev.

Na to su se odlučili nakon suspenzije komandira Kosovske policije regiona sjever, Nenada Đurića, koji je prethodno izjavio da policija na sjeveru neće primjenjivati drugu fazu odluke o preregistraciji, odnosno izricati novčane kazne vozačima koji nisu zamijenili srpske tablice sa RKS.

Policajci su potom, početkom novembra, pojedinačno, ali i u grupama podnosili ostavke i razduživali opremu u svojim matičnim stanicama.

Kosovska policija poručuje da su nakon primanja ostavki od strane policijskih službenika iz srpske zajednice procedure nastavili u skladu sa zakonima na snazi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 17:40