/ - SKRINšOT: KOSOVO ONLINE KOSOVO
09/07/2023 u 18:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kosovski ministar: Nisam protiv srpskog naroda, već protiv šovinističkih projekata Srbije

Tvrdi da je stalno u kontaktu sa srpskim građanima, NVO-ima i zvaničnicima na različitim nivoima, ali da ti sastanci nisu javni

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je da nije protiv srpskog naroda već, kako je naveo, "šovinističkih projekata Srbije“ i kriminalaca, prenosi N1.rs.

-Kriminalci nemaju nacionalnu pripadnost, jer su baš oni izmješani. Oni su ti koji svoje aktivnosti žele da prikažu u nacionalističkim bojama. Sada imate najveće kriminalce koji su najveće patriote. Potrebno je da to zaustavimo. Potrebna nam je pažnja običnih građana, pažnja za normalan život, da podržimo takve kategorije i da se borimo protiv ovih drugih kategorija- rekao je Svećlja u ekskluzivnom intervjuu za KoSSev.

Ne slaže se sa tim da je na Sjeveru možda i najomraženiji kosovski zvaničnik. Tvrdi da je stalno u kontaktu sa srpskim građanima, NVO-ima i zvaničnicima na različitim nivoima, ali da ti sastanci nisu javni.

Sve vrijeme, kako prenosi KoSSev, govori o vladavini zakona, poštovanju institucija i borbi protiv „fašističke milicije“. Ovu kovanicu koju je pre nešto više od mjesec dana, predstavio uz kosovskog premijera, tumači kroz „nasilne ekstremističke grupe koje napadaju svakog ko se sa njima ne slaže politički, nanoseći štetu građanima“, piše portal.

To je za njega ipak znatno drugačije od onog što je Samoopredeljenje radilo godinama, i on lično.

Čak i kada se podsjeti na bacanje suzavca u skupštini i prekidanje sjednica, molotovljevih koktela na zgrade vlade i policije, kamenice na međunarodnu i kosovsku policiju, prevrtanje kamiona, policijskih džipova i vozila EULEX-a…

-Postoji ogromna razlika između namjernog organizovanja nasilnog otpora i pružanje otpora-kaže Svećlja.

Svoj dug prema sudu, na kojem je jedna optužnica za huliganizam i nasilje protiv njega i njegovih saboraca iz Samoopredeljenja – zastarela nedavno, tvrdi da je odužio. Ono što je radio u prošlosti za njega su njegova legitimna uvjerenja i zabrinutosti, koja nisu bila usmjerena protiv naroda.

-Ja sam vrlo direktan. Istina je istina. Laž je laž. Kršenje je kršenje. Od toga ne bježimo- kaže današnji visoki zvaničnik kosovske vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 14:43