/ FOTO YOUTUBE
23/08/2023 u 13:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kurti: Kada nema nasilnih protesta koje organizuje Beograd, nema eskalacije na sjeveru Kosova

Kosovo precizno sprovodi sporazum postignut u Bratislavi 10. jula ove godine, rekao Kurti

Premijer Aljbin Kurti prenio je danas ministrima na sjednici Vlade da je na sastancima koje je imao tokom boravka u Atini, bilo riječi i o situaciji na sjeveru Kosova, prenosi Koha.

- Na zajedničkoj večeri koju smo imali, naglasio sam da nema alternative članstvu Kosova u EU, da sve zemlje koje teže članstvu u EU moraju da sprovode demokratiju, vladavinu prava, poštovanje ljudskih prava i dobrosusedstva, i to za dobro demokratsko i evropsko susjedstvo je neophodno da se djeluje i defakto međusobno priznaju- naveo je Kurti.

Kurti je dodao da je o situaciji na sjeveru Kosova razgovarano i tokom zajedničke večere i na bilateralnim sastancima, prenosi Kosovonline.

- Na bilateralnim susretima i na zajedničkoj večeri, takođe sam naglasio da je deeskalacija u četiri opštine na sjeveru rezultat s jedne strane hapšenja nasilnih elemenata koji su napali našu policiju, vojnike Kfora i novinare, kao i sa druge strane odlazak jednog dijela nasilnih ekstremista u Srbiju. Sada mora da se spriječi ponovna eskalacija, kada nema nasilnih protesta koje organizuje zvanični Beograd, nema eskalacije na sjeveru Kosova. Kosovo precizno sprovodi sporazum postignut u Bratislavi 10. jula ove godine- rekao Kurti.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 19:18