/ - FOTO YOUTUBE SKRINšOT
05/07/2023 u 14:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Nema normalizacije odnosa sa Srbijom bez sprovođenja dogovora

Naveo je da je izrazio spremnost da se na sjeveru organizuju prevremeni izbori

Aljbin Kurti izjavio je danas da nema rešenja za normalizaciju odnosa sa Srbijom jer se ne sprovodi Osnovni sporazum postignut u Briselu 27. februara, prenosi Koha.

Kurti je okrivio Srbiju što ne poštuje sporazum i ponovio da je Kosovo bilo spremno da potpiše sporazum u Briselu, prenosi Kosovonline.

- Što se tiče normalizacije, potrebna nam je primena sporazuma. Ne zaboravimo da imamo dogovor. Mnogo toga što se čuje u domaćim, srpskim i međunarodnim medijima stvorilo je utisak da dogovora nema. Rešenja nema jer se sporazum ne sprovodi- rekao je on.

Povodom jučerašnjeg sastanka sa predstavnikom EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom, Kurti je rekao da je zatražio da sve što je u Osnovnom sporazumu bude "i u redosljedu implementacije“.

Naveo je da je izrazio spremnost da se na sjeveru organizuju prevremeni izbori.

- Oni su jedini način da se promijeni vlast. Promjena vlasti ne može da bude izvedena nasiljem, povređivanjem vojnika Kfora, novinara ili policajaca. Član 72. Zakona o lokalnoj samoupravi pojašnjava kako treba da se postupi. Institucije će poštovati sve procedure- naveo je Kurti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 03:10