/ FOTO YOUTUBE SKRINšOT
12/03/2023 u 12:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kurti: Potpuna normalizacija odnosa zahtijeva međusobno priznanje

On je dodao da se nada da "odbijanje Srbije da potpiše evropski plan, ne znači da se ne slaže sa njim"

Premijer Kosova Aljbin Kurti ponovio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku u Briselu 27. februara odbio da potpiše evropski predlog i najavio sledeći sastanak u Ohridu 18 marta, prenosi Gazeta ekspres.

Kurti je sa foruma u Manhajmu koji je organizovan na inicijativu studenata tog Univerziteta, objavio video poruku u kojoj je poručio da potpuna normalizacija odnosa zahtijeva međusobno priznanje.

On je dodao da se nada da "odbijanje Srbije da potpiše evropski plan, ne znači da se ne slaže sa njim".

-  Na trilateralnom sastanku u Briselu 27. februara, ponudio sam da potpišem osnovni sporazum u ime Republike Kosovo. Nažalost, predsjednik Srbije je to odbio nakon čega je obavijestio javnost. Sledeće nedelje ćemo se ponovo sresti u Ohridu. Nadam se da odbijanje Srbije da potpiše predlog u Briselu nije pokazatelj da se ne slaže sa sadržajem. Svakog dana svjedočimo kreativnosti i konstruktivnosti. Smatramo da osnovni sporazum između Kosova i Srbije predstavlja napredak ka međusobnom priznanju između dvije države. Vjerujemo da potpuna normalizacija odnosa zahtijeva takvo priznanje kao centralni dio sporazuma- rekao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 06:17